Naar Hostwriters.nl

JE INNERLIJKE BAROMETER

Beelden zeggen meer dan woorden. Jij als schrijver bent degene die beelden schept in de hoofden van de lezers. En hoe zit het met jouw perceptievermogen? Welke gevoelens weken de volgende beelden bij je los? Wat gaat er door je heen bij het zien van volgende afbeeldingen? Ben jij een fantast, een hyperrealist, een pessimist, …?
Let op, hier bestaat niet zoiets als ‘een juist antwoord’. 

terug Afb. 3
Hmm … krijg nou echt wel zin in friet-patat.

Jij bent iemand die graag verleid wordt door geuren, kleuren, smaken. Snel afgeleid, wandel je door het leven in voortdurende verwondering. Je schrijft associatief. Het is eerder zo dat jij onderworpen wordt aan de grillen van je personages dan andersom. Dat geeft niet. Op de een of andere manier slaag je er telkens in een coherent verhaal af te leveren, of dat nu 1.500, 15.000 of 150.000 woorden lang is. Voor jou heeft elke dag heeft genoeg aan zijn eigen uitdagingen. Jij beleeft de meest exorbitante avonturen in je eentje, achter je computer.

Jakkes, gadver …

Men moet al van goeden huize komen om jou uit je evenwicht te krijgen. Meestal prik je onmiddellijk de ware bedoeling door achter een catchfrase, een beeld, een uitspraak. Jouw literaire arbeid staat als een huis, zonder franjes. Bijwoorden zijn je een gruwel. Iemand die dood is, is dood. Niet ‘zo dood als een pier’ of ‘hartstikke dood’. Schrijven is schrappen, dat is jouw adagium. Jij schrijft om iets over te brengen, te vertellen, mee te delen.

Een púntzak! Mijn koninkrijk voor een PUNTZAK.

Jij bent de onstuitbare perfectionist. Als een van je personages bijna aan de verstikkingsdood ontsnapt, ben jij bereid om zelf aan den lijve te ondervinden hoe dat voelt. Mensen in je omgeving maken zich voortdurend zorgen om je mentale gezondheid. Uitleggen dat je alleen maar perfectie nastreeft, doe je al lang niet meer. Je hebt er sowieso al lang vrede mee dat niemand je ooit zal begrijpen. Dat vind je eigenlijk niet eens zo erg. Het draagt bij aan de mythevorming rondom je (schrijvend) alter ego.

Engelse haute-cuisine.

Jouw verbeelding slaat voortdurend op hol. Altijd zie jij andere dingen dan de mensen doorgaans zien. Een Rorschachtest is voor jou een feest, telkens weer. Je aparte inzichten zijn soms humoristisch voor anderen , vaak ergerlijk en altijd verbazingwekkend. Je hebt, in tegenstelling tot andere schrijvers, wat meer moeite om je ernst als auteur aan de buitenwereld kenbaar te maken, net omwille van je wild om zich heenslaande fantasie. Bij uitstek ben jij de schepper van vreemde werelden, buitenissige wezens en totaal van de pot gerukte verhaallijnen.

Laat maar zitten. Home sweet home.

Jij bent een gestampte realist. Je no-nonsense houding zorgt ervoor dat je onder elke omstandigheid je coole zelf blijft. Zowat ieder genre kun je aan, mede dankzij je onverwoestbare relativeringsvermogen. Je gebruikt de dingen die voorhanden zijn, buit soms schaamteloos de mogelijkheden uit die zij te bieden hebben. Steeds waart er in je achterhoofd rond: ‘what is in it for me?’ Jij komt er wel, geen zorgen.